Traybake met wortel en worstjes

Oké ik geef toe dat de foto er een beetje ‘simpel’ uitziet. Maar dit is dan ook een heel simpel gerecht om te maken. Met een paar ingrediënten zet je hem zo op tafel. Een prima gerecht voor een doordeweekse werkdag! Ik vind wortel persoonlijk altijd een moeilijke groente. Ik ben niet zo dol op wortel, zeker niet als deze warm en zacht is. Maar in dit gerecht vind ik hem wel weer lekker en ik ben blij dat ik eindelijk een recept heb waar ik wortel wél in kan waarderen. Ik heb het recept uit de Allerhande. Persoonlijk zou ik het vlees verdubbelen, want ik vond dat het wel heel weinig was voor 4 personen. Voor de rest heb ik er zout en peper over gestrooid voor wat meer pit. En kies voor de feta bij voorkeur echt feta, dus niet ‘witte kaas’, want dat geeft het net iets extra’s.

 

Ik ben in ieder geval fan van de traybake en zal er in de toekomst meer van op de website zetten. Het is zo makkelijk, maar ook slank en verrassend lekker.

 

Ingrediënten:

1 kilo winterpeen, schoongemaakt, schuin gesneden in plakken van 1 centimeter

500 gram krieltjes (mag ook 750 gram zijn)

3 eetlepels olijfolie (om te bakken)

2 theelepels komijnzaad

225 gram rund chipolata (ik zou het dubbele doen, maar zijn meer calorieën)

1 bosje bosui, in hele fijne ringetjes gesneden

100 gram feta (de echte graag)

Rasp van 1 sinaasappel

 

Zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de grotere krieltjes. Verdeel de winterpeen en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Snijd de worstjes in 3 stukken en verdeel ze over de bakplaat.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak alles in ongeveer 30 minuten gaar.

Verkruimel intussen de feta. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi met de bosui en feta. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven.

Bestrooi eventueel nog met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!