Muffins met sjalotten en oude kaas

Als onderdeel van een high tea maakte ik onlangs deze muffins met sjalotten en oude kaas. Mijn oudste zoon kon er niet van af blijven! De smaak is hartig en toch overheerst de sjalot en de kaas niet. Gewoon een lekkere muffin die je als onderdeel van een high tea kunt serveren, maar hij past ook prima in een buffet, als broodje bij de soep, in de picknickmand of voor onderweg. Recept voor 12 stuks.

 

Dit heb je nodig voor 12 muffins met sjalotten en oude kaas

 

1 eetlepel olie

2 sjalotten, gesnipperd

300 gram zelfrijzend bakmeel

4 theelepels bakpoeder

Snufje zout

Snufje komijnpoeder

Snufje nootmuskaat

75 gram geraspte oude kaas

2 eieren

300 ml (karne)melk

 

Zo simpel maak je muffins met sjalotten en oude kaas

 

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.

Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotten zo’n 4 minuten tot ze zacht en bruin kleuren.

Zeef het bakmeel met het zout, bakpoeder, en specerijen.

Meng de kaas door het meel.

Klop de (karne)melk met de eieren los en schep er de sjalotten door. Voeg de meel aan het mengsel toe en schep het losjes en vlot door elkaar.

Verdeel het deeg over 12 muffinvormpjes.

Bak de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!