Lasagnette met spinazie, ricotta en Roma-tomaatjes

Vegetarisch, feestelijk, eenvoudig te maken en kinderen vinden het ook erg lekker. Een super recept voor een gezellig avondje dus.

1 ui, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
400 gram tomatenblokjes (blik)
olijfolie
1 theelepeltje suiker
30 gram basilicum
80 gram pijnboompitten
250 gram spinazie
250 gram kleine Roma-tomaatjes, door de helft gesneden
250 gram verse lasagnebladen
1 bakje ricotta

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg na 3 minuten 1 teentje knoflook (in dunne plakjes) toe. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en breng op smaak met de suiker en peper en zout. Laat de saus met deksel op de pan op zacht vuur 30 minuten koken.

Doe in de tussetijd de basilicum, de andere helft van de knoflook en 2 eetlepels pijnboompitten in een blender en maal het fijn. Schep er 5 eetlepels olijfolie door en roer tot een pesto.

Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 delen. De kritische kijker heeft misschien gezien dat ik papardelle heb gekozen in plaats van lasagnebladen, het komt op hetzelfde neer.

Rooster de rest van de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan.

Voeg de spinazie in delen toe aan de tomatensaus en laat het slinken. Voeg de Roma-tomaatjes toe.

Schep de pasta door de tomatensaus. Serveer dit over 4 borden. Doe er hier en daar een klodder ricotta op en daaroverheen de pesto. Strooi er tot slot de geroosterde pijnboompitten over.

Héérlijk!

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!