Drilpudding (kasteel)

Waarom een drilpudding?

Bij de scouting organiseren ze elk jaar een groepsdiner, gevolgd door een toetjeswedstrijd. Het is een heel feest met een thema. Wie komt, mag verkleed en daar ook een prijsje mee in de wacht slepen. Dit jaar is het thema: science fiction. Het is de bedoeling er een toetje bij te verzinnen. Dit jaar wegens gebrek aan tijd (en geld hi hi hi) een eenvoudige drilpudding. We hadden nog een grote siliconen vorm in het model van een kasteel. Nou, in het (bijna: oplichtend) groen, zou het zo een spacekasteel kunnen zijn. Het is heel eenvoudig te maken. Het groen is afkomstig van groene limonade. Je kunt natuurlijk ook andere kleuren limonade gebruiken. Rode limonade voor pudding met een hart vorm bijvoorbeeld. Bij Xenos en de Action verkopen ze vaak leuke siliconen bakvormpjes.De inhoud van mijn vorm was anderhalf liter. Deze bereiding is dus goed voor anderhalf liter pudding.

Dit heb je nodig voor een drilpudding:

 

 

3 pakjes met 12 blaadjes gelatine

1,2 liter water

0,3 liter limonade

 

Zo maak je de drilpudding:

 

 

Leg de (losse) blaadjes gelatine minimaal 5 minuten in een kom met koud water om te weken. Zorg dat de blaadjes helemaal onder water staan. Pak een pan en schenk er limonade in. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur. Giet intussen koud water in de vorm en laat het water erin staan totdat je de vorm gaat gebruiken. Knijp de gelatineblaadjes goed uit. Doe ze in de limonade die wel warm maar niet meer kokend heet mag zijn.

Laat al roerend de blaadjes in de limonade goed oplossen. Roer hierbij uitsluitend met een houten lepel. Verwijder het water uit de vorm en schenk er de limonade in. Laat de pudding eerst minimaal 2 uur rusten om af te koelen. Zet de pudding daarna minimaal een nacht in de koelkast.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!