Citroen-knoflookkip met koriander en geroosterde tomaten

Een heerlijk slank gerecht. Feestelijk, niet duur en kidsproof. Misschien een ideetje voor de kerst? Het recept is voor 4 personen.
Voor de citroen-knoflookkip:
4 kipfilets á 100 gram (platgeslagen)
3 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
1 citroen
3 eetlepels citroensap
½ rode chilipeper (als er geen kinderen mee-eten, kun je er een hele indoen)
4 royale eetlepels heldere, vloeibare honing
2 eetlepels gemalen koriander
Zout en peper
Handje verse koriander
Leg de kipfilet tussen bakpapier en sla het vlees plat met een deegroller. Kruid het naar smaak met peper en zout.  Maak een marinade van het citroensap, honing, gemalen koriander, knoflook en het pepertje (heel fijn gesneden en de zaden en zaadlijsten eruit). Wentel de kip door de marinade en laat minimaal 2 tot 3 uur (beter nog een nacht) trekken in een plastic schaaltje of eentje van glas (geen metaal). Roer het af en toe om.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe de kip in een ovenschaal en bedruip royaal met de marinade. Leg er parten citroen bij. Rooster de kip in de oven in 45 minuten gaar.
Voor de geroosterde tomaatjes:
Trostomaatjes aan de tak
2 eetlepels olijfolie
10 blaadjes verse basilicum
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
Peper en zout
Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg de tomaten met steel en al er in. Verdeel de basilicum, knoflook,  peper en zout er over.
Zet de schaal de laatste  20 minuten bij de kip in de oven.
Leg de kip op voorverwarmde borden en garneer met de tomaten, citroenparten en hierover wat verse koriander.
Dit smaakt heerlijk met couscous.
Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!