Varkenshaas in zachte, romige pepersaus (2 personen)

De smaak van de groene peperbolletjes in deze zachte, romige saus komen pas vrij bij het stuk bijten ervan. Mocht je dat te overweldigend vinden, plet de bolletjes dan voordat je ze aan de saus toevoegt. Ik heb in het gerecht 3 eetlepels cognac gebruikt, waarvan ik er eentje voor een wat exclusievere smaak op het laatst door de saus roer. Dat maakt de saus niet geschikt voor kinderen.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
 
1 grote varkenshaas, in de lengte gehalveerd
1 eetlepel roomboter
1 tot 2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes, zeer fijn gesnipperd
3 eetlepels cognac
100 ml kalfsfond
100 ml kookroom
2 eetlepels groene peperbolletjes (te vinden in het schap bij de kappertjes), uitgelekt

Zo maak je het:
 
Leg bakpapier op het vlees en sla de helften varkenshaas plat met een deegroller zodat ze de vorm van een schnitzel krijgen. Bestrooi royaal met peper en zout.
Verhit de roomboter met de olijfolie in een pan en bak hierin het vlees om en om bruin.
Haal het vlees uit de pan en pak het in aluminiumfolie.
Fruit de sjalot in het achtergebleven braadvet ongeveer een minuutje. Voeg 2 eetlepels cognac toe en laat inkoken. Voeg dan de kalfsfond en de kookroom toe. Laat ook dit even koken. De saus dikt in.
Voeg nu nog een eetlepel cognac toe en proef hoe het smaakt. Je kunt er eventueel peper en zout aan toevoegen. Voeg tot slot de peperkorrels toe en laat ze even warm worden.
Haal het vlees uit de folie en verdeel het over 2 borden. Verdeel de saus over het vlees.
Dit is een  heerlijke saus bij varkenshaas, varkensmedaillon, kalfsschnitzel, kalfsoester en biefstuk. Heel feestelijk en zeker geschikt voor de feestdagen! Wij aten hem dit keer met frietjes en Balkan salade.
Echt super-duper lekker!!!!

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!