Zoete aardappel soep

Het recept voor zoete aardappel soep is snel, makkelijk, vegetarisch en gewoon heel erg lekker. Je kunt hem goed van tevoren maken, zodat je bijvoorbeeld direct na je zondagse wandeling een heerlijke kop soep hebt opgewarmd. Je kunt hem gauw opwarmen voor de lunch of met een knapperig naanbrood eten voor een snelle avondmaaltijd voor het sporten. Ik vind het een ideale soep. Het rode pepertje geeft de soep extra pit, maar als er kinderen mee-eten, gebruik er dan niet teveel van.

 

Dit heb je nodig voor de zoete aardappel soep

 

1 grote zoete aardappel, in blokjes gesneden

2 wortelen, in blokjes

2 rode uien, grof gesnipperd

1 rode paprika, in blokjes

3 tenen knoflook, gesnipperd

750 ml water

2 groente bouillonblokjes

1 rode peper, heel fijn gesnipperd

Crème fraiche

olijfolie

Peterselie, fijn gehakt

 

Zo maak je de zoete aardappel soep

 

Verhit een eetlepel olie in een soeppan en fruit er de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur in.

Voeg dan de aardappel, wortel en paprika toe en bak de groente al roerende zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om.

Voeg 750 ml water toe en de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat de soep (met deksel op de pan) 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Proef en breng op smaak met de rode peper.

Schenk de soep in soepkommen en druppel er wat olijf olie over de soep.

Schep er een royale eetlepel crème fraiche op en garneer met de fijngehakte peterselie.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!