Minischnitzelschotel met citroenbotersaus en aardappelpartjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept heb ik uit een oud plakboek gehaald. Ik weet niet meer in welk blad het heeft gestaan, maar ik vermoed in een oude ‘Boodschappen’. Ik heb een heel dik plakboek dat bomvol gevuld is met recepten, waarvan ik niet eens alles heb gemaakt. Dit recept leek me wel heel lekker, en ik had gelijk. Het is heel eenvoudig te maken, je hebt er ook maar weinig voor nodig. Eigenlijk vind ik het wel een beetje een zomers gerecht, zeker als je de schotel serveert met een frisse groene salade. Maak je de minischnitzelschotel in het voorjaar of de herfst, dan smaakt er een groene groente (spruitjes, sperzieboontjes, broccoli en dergelijke) ook helemaal prima bij! Het recept is voor 4 personen.

Dit heb je nodig:

400 tot 500 gram kipfilet, in stukken
peper en zout uit de molen
2 eetlepels bloem
400 tot 500 gram aardappelen, geschild
2 teentjes knoflook uit de pers
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
50 gram boter uit de koelkast
rasp en sap van een halve citroen (andere helft in partjes)
1 eetlepel gehakte peterselie

 

Zo maak je het:

Snijd de aardappelen in mooie partjes en kook deze 10 minuten voor. Laat ze wat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Sla de stukken kip tussen bakpapier plat en bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de bloem op en bord en ‘paneer’ hiermee de schnitzels.

Meng in een grote kom 2 eetlepels olijfolie met knoflook en de paprikapoeder. Schep hier de aardappelpartjes voorzichtig door. Spreid de aardappels vervolgens uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de aardappelen hoog in de oven. Laat ze hier in  20 minuten goudbruin kleuren.

Verhit in de tussentijd op hoog vuur de rest van de olie met een lepel van de boter in een grote koekenpan. Bak de schnitzels hierin rondom bruin. Haal ze uit de pan, en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Voeg de rest van de boter met het citroensap en – rasp in de pan en laat het op een laag vuurtje smelten.

Neem de aardappelparten uit de oven. Verspreid ze samen met de schnitzels over een grote schaal. Bestrooi met de peterselie en citroenpartjes.

Serveer er de citroenbotersaus bij.

 

Lekker met een frisse groene salade of een warme groene groente.

455 kcal per persoon.

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!