Zuurdesembrood met hummus en avocado (lunch)


De Allerhande en de Boodschappen (van de Vomar) worden door mij bij elke uitgifte gretig doorgespit op zoek naar lekkere ideeën. Dit keer bleef mijn aandacht hangen bij het meergranenbroodje met hummus (houmous noemen ze het in de Allerhande) en avocado. Toevallig hadden we dit weekend verse hummus gemaakt. In plaats van meergranenbrood heb ik voor een zuurdesembrood (rogge) gekozen. Zo zeg, dit was zo lekker dat ik hem gewoon met jullie wil delen. Let op: dit is een machtig broodje. Ik had er genoeg aan één. Gezond,  lekker en (indien de hummus zelfgemaakt is) zonder E-nummers!

Per persoon:

1 snee zuurdesembrood
hummus (lekker dikke laag)
1/2 avocado, in dunne repen, besprenkeld met citroen (tegen het verkleuren)
vers muntblaadje, in reepjes

Beleg het broodje royaal met de hummus. Leg er de plakjes avocado over en sluit af met wat munt. 

Bon appetit!

 
Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!