Tortellini salade met tomaat en olijf

Deze tortellini salade is een recept die ik van mijn nicht Silke uit Duitsland kreeg. Het is een hele lekkere, frisse salade voor bij de BBQ, maar je kunt hem ook met een stokbroodje met kruidenboter als lunch eten. Wil je er een stukje vlees bij, dan is een karbonaadje van de grill een perfecte keuze. Het recept is nogal losjes wat de exacte hoeveelheden betreft. Tijm en oregano hebben namelijk een uitgesproken smaak, het is maar net hoeveel je daar van houdt. Dat geldt ook voor de zwarte olijven. Proef gewoon tussendoor en dan komt het vast helemaal goed.  

Mangia gustoso! (Eet smakelijk)

Nodig voor 2 personen of als bijgerecht bij de BBQ:

125 gr gedroogde tortellini met kaasvulling

2 tomaten, in parten

6 tot 7 zwarte olijven, uitgelekt en in schijfjes gesneden

1 teentje knoflook, fijn gesnipperd

2 eetlepels witte wijnazijn

Snufje suiker

Peper naar smaak

Zout naar smaak

½ tot 1 theelepel (gedroogde) tijm

½ tot 1 theelepel (gedroogde) oregano

2 eetlepels olijfolie

1 kneepje citroensap

Bereiding:

Kook de droge tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking.  Doe ze in een zeef en spoel ze af met koud water.

Snijd in tussen de tomaten. Op de foto zie je cherrytomaten, deze had ik nog in huis. In het originele recept worden gewone tomaten gebruikt. Snipper de knoflook. Snijd de olijven in plakjes.

Maak een dressing van de azijn, knoflook, snuf suiker, peper en zout naar smaak, en de tijm en oregano (is ook naar smaak). Maak de dressing af met een kneepje citroensap. Lepel er daarna de olijfolie door.

Schep de tortellini in een schaal. Meng er voorzichtig de tomaten en olijven door. Schep er de dressing over. Strooi er eventueel nog wat peper over.

Zet afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Schep de salade nog eens voorzichtig door. Proef of er nog iets bij kan qua smaak.

Strooi bij het serveren de Parmezaan over de salade.

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!