Jamie’s groene salade (4 personen)

 

Nog steeds ben ik op zoek naar recepten voor lekkere salades. Ik vind ze heerlijk en onmisbaar in de zomer. Dit is een heerlijke groene salade van Jamie Oliver. Hij noemt het een Griekse salade, maar dat vind ik geen fijne naam. Ten eerste denk ik dan aan een hele andere salade en het enige Griekse in deze salade is de yoghurt. Dus  heb ik het gewoon een andere naam gegeven.
Dit heb je nodig:

1 komkommer, schoon geboend (dus met schil)
scheut rode wijnazijn
zeezout
gemengde salade (wat je maar wilt)
handvol verse dille, fijn gehakt
handvol bieslook, fijn gehakt
1 eetlepel Griekse yoghurt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook, uitgeperst
peper en zout
3 eetlepels gemengde zaden, geroosterd in een droge pan

Zo maak je het:

Jamie kerft de komkommer in met een vork om er een leuk effect mee te creëren. Dat staat leuk, dus ik doe dat ook. Snijd de komkommer in dunne schijven en doe ze in een plastic kom. Marineer met een scheut rode wijnazijn en wat zeezout.

Scheur de gemengde sla over een grote schaal in wat kleinere stukken en vermeng de sla met de dille en de bieslook.

Maak een dressing van de yoghurt, olijfolie, citroensap, honing en knoflook. Handige tip van onze Jamie: doe de ingrediënten in een plastic potje, deksel er op en schudden maar.

Laat de komkommer in een vergiet uitlekken en schep het door de salade, schenk de dressing er over en bestrooi met de zaden.

Echt super duper lekker!