Kokos-maïs soep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het basisrecept voor deze kokos-maïs soep heb ik uit de Allerhande, maar ik heb het een beetje aangepast naar mijn eigen smaak en het resultaat beviel ons allemaal. De puntpaprika’s maken de soep lekker zoet en de maïs geeft de soep een bite. Je kunt hem van tevoren maken, even opwarmen en klaar. Lekker met een tosti voor een simpele, snelle maaltijd of met een sneetje geroosterd brood als lichte lunch. (Bevat 200 calorieën per portie).

 

Ingrediënten voor 6 porties kokos-maïs soep:

1 grote ui, gesnipperd
3 theelepels gemalen gember
2 el zonnebloemolie
1 teen knoflook, gesnipperd
1 el tarwebloem
2 zoete puntpaprika’s, in stukjes
300 g mais in blik (uitgelekt)
700 ml kippenbouillon van tablet
400 ml kokosmelk (blik)
3 stuks bosuien (zakje 3 stuks), in ringetjes

Bereiding:

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden. Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon en kokosmelk toe. Verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken. Pureer met de staafmixer. Garneer de soep met de bosui-ringetjes en serveer.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!