Glühwein

Glühwein, het is zooo veel lekkerder om deze warme drank zelf te maken. Heb je eenmaal deze wijn zelf gemaakt, dan wil je hem niet anders meer, dat verzeker ik je! Lekker om op te warmen na een fikse winterwandeling. Je kunt de wijn nog een dag bewaren. Zeef wel alle ingrediënten eerst uit de wijn, anders krijgt het een bittere smaak.

Dit heb je nodig voor de Glühwein

1 fles rode wijn (ik heb voor een biologische Merlot gekozen)
1 sinaasappel, in 4 parten gesneden
4 kruidnagels, in de sinaasappel gestoken
0,5 citroen, in 2 kwarten gesneden
3 steranijs
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels suiker

Zo maak je de Glühwein

Verwarm de wijn met de ingrediënten op zacht vuur in een pannetje. Niet laten koken, want daarmee verdampt de alcohol. Zachtjes tot 8 minuten laten trekken. Zet het vuur dan uit en laat alles nog een half uurtje staan. Zeef de wijn en warm het voor gebruik nog even op een zacht vuur op.

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!