Balkan salade (2 personen)

Deze Balkan salade heb ik deze herfstvakantie in Tsjechië gegeten. Ik heb de ingrediënten aangepast naar wat er in Nederland verkrijgbaar is. De salade smaakt heerlijk bij gegrild vlees, maar ook als bijgerecht bij een van de  vleesgerechten met heerlijke sauzen en een frietje erbij.

Dit heb je nodig:
 
2 tomaten
½ komkommer met schil, goed gewassen
½ blok witte kaas (feta)
1 sjalotje
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn of witte balsamicoazijn
1 theelepel suiker
Peper en zout
1 eetlepel Nigella zaad*)
Nigella zaad is verkrijgbaar in de Turkse winkel of bij de Toko bij de specerijen. Als je het niet in huis hebt, kun je het achterwege laten en hiervoor in de plaats gedroogde oregano of tijm gebruiken.

Zo maak je het:
 
Snijd de tomaat in kwarten en haal de zaadjes er uit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en laat even uitlekken in een vergiet.
Snijd de komkommer in de lengte door de helft. Verwijder met een koffielepel de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes in dezelfde grootte als de tomaat.
Snipper het sjalotje heel fijn.
Stort de groente in een schaal en bestrooi met peper en zout.
Snijd de kaas in even grote stukjes als de groente en voeg deze toe aan de salade.
Maak een dressing van de olijfolie, azijn en suiker. Besprenkel de salade ermee.
Strooi ten slotte het Nigella zaad erover. Laat de smaken een half uur intrekken op kamertemperatuur. (Je kunt nu de rest van de maaltijd bereiden).
Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!