Paprikasoep met tortillachips

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze soep is altijd weer een groot succes op verjaardagen en gezellige momenten met vrienden. Je maakt hem in een handomdraai en hij is heel goed van tevoren te bereiden. Je hoeft hem dan alleen nog maar op te warmen. Wij deden dat afgelopen weekend in de driepoot (BBQ). Daar zal ik nog wat meer over schrijven, maar hier alleen het recept voor de bereiding van deze heerlijke soep. Het recept is voor 8 personen, maar je kunt natuurlijk ook de helft maken voor 4 personen.

Wat heb je nodig voor de paprikasoep met tortillachips:

 

6 tot 7 gele paprika’s, in stukken gesneden

1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden

2 uien, in stukken gesneden

50 gram boter

1 zakje kruidenmix chili con carne (ik weet het dit is een zakje, je kunt de kruiden ook zelf maken*)

1 theelepel paprikapoeder

1 volle eetlepel bloem

2 liter groentebouillon

1/8 liter crème fraîche, op kamertemperatuur

Zout & peper

2 zakjes tortillachips nachos cheese, verkruimeld

150 gram geraspte oude Goudse kaas

 

*) Zo maak je de mix zelf:

1/2 theelepel chili, 1 theelepel komijn, 1 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels uienpoeder, 1,5 theelepel knoflookpoeder, 2,5 theelepel paprikapoeder, 1/4 theelepel koriander, snufje zout

 

Zo maak je de paprikasoep met tortillachips:

 

  • Smelt de boter in een grote pan en voeg de paprika en ui toe en fruit deze 2 minuten.
  • Roer de kruidenmix, paprikapoeder en bloem hierdoor en voeg al roerende de bouillon toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat het 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
  • Roer er de rode paprika en creme fraiche door.
  • Breng de soep al roerende aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Serveer met tortillachips en de Goudse kaas.
  • (Eventueel kun je de kaas op de soep kort onder de ovengrill gratineren)
Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!