Kip rozemarijn met luxe aardappelgratin en groentesmoor

Kip rozemarijn met luxe aardappelgratin en groentesmoor is een slank gerecht met de allure van een kerstdiner.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
Voor de gratin
400 gram aardappelen, in hele dunne plakken
2 kleine of 1 grote ui, in smalle ringen
½ kippenbouillonblokje
4 eetlepels olijfolie
50 ml kookroom
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Voor de kip
2 kipfilets (of kalkoen, nog magerder)
zout en peper
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
Groentesmoor
2 plakken gerookte ontbijtspek, in reepjes
100 gram babyspinazie
1 smalle prei
50 gram groene asperges (die kleintjes), doormidden gesneden

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg de aardappelen in een grote pan. Zet ze onder kokend water en laat ze 5 minuten koken. Giet ze af en laat ze even staan in een vergiet.
Verdeel de uiringen over een braadslee of ovenschaal. Voeg 2 eetlepels olie toe en verkruimel er het kippenbouillonblokje over. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de ui hierin 20 minuten bakken. Roer de ui regelmatig om. Haal de schaal uit de oven na 20 minuten.
In de tussentijd kruid je de kip. Doe de kip in een broodzakje en voeg er zout en peper naar smaak plus de rozemarijn bij. Blaas het zakje op een schud zo de kruiden om het vlees. Leg de kip tussen bakpapier en sla het vlees tot mooie platte schnitzels. Bak de kip rondom goudbruin in 1 eetlepel olie.
Snijd de prei in de lengte en daarna in plakjes. Bak de prei met 1 eetlepel olie in een pan op hoog vuur tot deze verkleurt. Voeg de spinazie toe en blijf roeren. Voeg daarna de asperges toe.
Haal de kip uit de pan en houd het vlees warm in aluminiumfolie.
Bak in de pan de spekreepjes aan. Voeg het spek bij de groente en laat op een laag vuurtje staan.
Verdeel de aardappelschijfjes over de ui. Voeg de room toe en hussel alles goed door elkaar. Strooi er de Parmezaan over. Gratineer de aardappels 10 minuten in de oven op de hoogste stand.
Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!