Libanese lamskoteletjes (4 personen)

 

Mijn man trakteert mij in het weekend wel eens op Libanees. Dit keer volgen we hem stap voor stap.

Haal de lamskoteletjes bij de islamitische slager en bereid ze meteen.

Voor de marinade:

4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 theelepels sambal of fijn gesnipperd rood pepertje
2 teentjes knoflook, geperst
1 scheutje ketjap manis
snufje vleeskruiden (mag van alles zijn)

Roer dit door elkaar tot een marinade:

Wrijf de koteletjes in met lamskruiden (kun je bij de islamitische slager krijgen of in de toko) en paprikapoeder:
 
Leg het vlees daarna in de marinade en besprenkel het nogmaals met olijfolie plus nog wet versgemalen peper:
 
 

Leg het vlees een aantal uur in de koelkast. Mag ook een dag zijn. 
Draai het vlees regelmatig om. 

Haal het vlees voor het grillen minimaal een uur uit de koelkast.

Rooster de lammetjes 20 tot 25 minuten op de grill. Regelmatig omkeren. Op het einde (5 minuten voor je ze er af haalt) nog eens bedruipen met de overgebleven marinade.
 
 

 

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!