Groente lasagne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het recept voor deze groente lasagne komt uit een oude Libelle en is bedacht door de Foodsisters. Het is lasagne zonder pasta, dus bijzonder koolhydraatarm. Precies wat ik vandaag nodig had. Het was een beetje bewerkelijk om te maken, maar oh zo lekker. Je denkt even dat het veel te weinig is, maar als je hem met een beetje meer aandacht aan het eten bent, proef je echt de super lekkere smaken van de verschillende ingrediënten. Echt eens doen, zo’n vegetarische maaltijd. Het recept is voor 2 personen, maar als je de ingrediënten verdubbelt is het voor 4 personen. Van de groente die je over houdt, maak je de volgende dag een lekkere ratatouille met (bloemkool)rijst en kipfilet. Voor meer koolhydraatarme recepten kan ik je de website van de Foodsisters zeker aanbevelen!

Dit heb je nodig voor de groente lasagne (2 personen):

 

½ aubergine, helft in dunne repen (met de kaasschaaf), rest blokjes

½ courgette, in dunne repen

1 ui, gesnipperd

Handje champignons, in plakjes

1 mozzarella (light) in plakjes

Olijfolie

Peper en zout

3 tomaten, mag elke soort zijn, wat je maar in huis hebt, in blokjes gesneden

1 teentje knoflook, geperst

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde basilicum

Takje mini trostomaten (ik heb hier tasty tom gebruikt)

 

Zo maak je de groente lasagne:

 

Zet een grillpan op het vuur en laat hem goed heet worden. Kwast hem in met wat olijfolie. Leg de repen courgette er op en grill deze 1 minuut aan elke kant. Laat uitdruppen op keukenpapier. Herhaal dit met de aubergine repen.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden.

Fruit de gesnipperde ui in een pan met een beetje olie. Voeg de aubergineblokjes en champignons toe en bak ze even mee.

Pureer intussen de tomaten met de knoflook en kruiden met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus. Mag een beetje peper en zout bij, maar het hoeft niet.

Schep de saus bij de groente en warm het tot een saus op.

Gebruik 2 aparte ovenschoteltjes.

Schep een laagje saus in elke ovenschotel. Leg daar de courgette op met daarop de aubergine. Verdeel de mozzarella voor de helft hierop en daarop weer de saus. Eindig met de courgette en leg hier de rest van de mozzarella op. Leg er een takje trostomaatjes op en zet dit 20 minuten in de oven.

Klaar!

 

Eet smakelijk!

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!