Groentefeest met kip en kokos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trek in een maaltijd barstensvol groente? Dit is een maaltijd waar je zonder schuldgevoel van zult genieten. De groente zit bomvol vitamines en de kokos maakt het heerlijk zoet. Het is een koolhydraatarm gerecht en dat blijft het als je er bloemkoolrijst bij maakt. Bloemkoolrijst ligt in de koeling van de AH al voor je panklaar. Je kunt ook zelf maken door roosjes bloemkool even in de keukenmachine tot korrels te snijden. Twee minuten in gekookt water en klaar is je rijst. Het smaakt erg goed in combinatie met de kip, kokos en groente.

Maar je mag er natuurlijk ook gewoon rijst erbij maken 😉 .

Het gerecht is voor 2 personen, maar als je alles verdubbelt dan heb je plenty pleasure voor 4.

Notitie voor de groente: je kunt hier al je restjes opmaken. Noem maar op: snijbonen, hacicots verts, broccoli, paprika, (gele) wortel, kool, paksoi, spinazie (deze moet je als laatste erdoor heen roeren, samen met de cashewnoten), et cetera. Ruimt lekker op in je koelkast! Ik heb hier voor het gemak de Aziatische wokgroente uit de koeling van AH genomen. Hier zat 380 gram groente in, bestaande uit snijbonen, gele wortel, tatsoi (ja, geen paksoi).

Dit heb je nodig voor Groentefeest met kip en kokos

 

1 scharrel kipfilet, in wat grotere blokjes

200 ml kokosmelk

1 eetlepel hot curry poeder

½  theelepel knoflookpoeder

1 rode ui, in grove stukjes gesneden

300 – 400 gesneden groente naar keuze (wat je maar in huis hebt)

Handje ongezouten cashewnoten

Handje verse koriander *)

1 eetlepel kokosolie

Peper en zout

*) van de overige koriander maak je de volgende dag een lekkere salade met een gegrild stukje vlees.

 

Zo maak je Groentefeest met kip en kokos

 

Breng de kip op smaak met (flink) wat peper en (Himalaya) zout. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de kip hierin 5 minuten bruin en gaar. Leg ze apart in een schaaltje.

 

Breng de helft van de kokosmelk in de pan aan de kook met de curry en wat peper. Roer goed. Voeg dan de ui met het knoflookpoeder toe. Kookt het, voeg dan de andere helft van de kokosmelk toe en voeg 5 eetlepels water toe. Schep de groente erdoor. Laat met deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken tot de groente beetgaar is.

 

Haal de pan van het vuur en roer de kipfilet en cashewnoten erdoor. Voeg tot slot de koriander toe. Dat moet een beetje naar smaak. Ik hou erg van de smaak van koriander, maar dat geldt niet voor iedereen. Voeg dus beetje bij beetje toe en proef het steeds zodat het niet gaat overheersen.

Serveer met (bloemkool)rijst.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!