Zuid-Amerikaanse cajun kip uit de oven (4 personen)

Dit gerecht heb ik uit een oude Weight Watchers magazine van 2013 gehaald. Het is een smakelijke maaltijd en doet een beetje denken aan paella, alleen dan met kip. Lekker makkelijk te maken in de oven, maar het heeft wel een lange bereidingstijd. Hou daar dus wel rekening mee. Je moet ook af en toe kunnen roeren, want de rijst moet het vocht gelijkmatig kunnen absorberen.

Dit heb je nodig:

2 koffielepels olie

400 gram kipfilet, in blokjes

1 ui, gesnipperd

1 rode paprika, in blokjes gesneden

1 gele paprika, in blokjes gesneden

2 teentjes knoflook, in plakjes

2 theelepels tijm

3 koffielepels cajun kruiden

240 gram rijst

200 gram sperziebonen of haricots verts of peultjes, in stukjes gesneden

1 blikje tomatenpuree

500 ml hete kippenbouillon

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vet een ovenschaal in en leg de kipblokjes er in. Zet in de oven tot de kip bruin kleurt (af en toe omscheppen). Dit duurde bij mij zo’n 15 minuten.

Voeg de ui, knoflook, paprika toe en zet dit 5 minuten terug in de oven.

Voeg de tijm en Cajun kruiden toe. Schep door en zet 2 minuten terug in de oven.

Voeg de rijst toe en meng dit goed door de kip en de groente. Voeg de sperziebonen toe.

Meng de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit bij de ovenschaal.

Dek af met aluminiumfolie en laat het half uur in de oven garen. Af en toe roeren. Je krijgt nu misschien een moment dat je denkt: dit gaat niet goed komen. Maar wees gerust. Haal na een half uur de folie er af, schep nog weer eens goed om en laat het resterende vocht zo verdampen. Af en toe roeren! Het gerecht is klaar als het vocht goed is opgenomen, maar de rijst nog niet te droog is.

Laat het gerecht een paar minuten rusten voordat je het serveert.

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!