Tortillataart (4 personen)

 

Het oorspronkelijke recept schijnt van Sonja Bakker te zijn, maar ik zie dit recept op veel blogs voorbij komen. Niet zo gek, want deze tortillataart ziet er niet alleen bijzonder appetijtelijk uit, hij is daarbij nog eens slank  en de kinderen vinden hem ook zalig. Ik maak er zelf tacosaus bij. Dat is zoooo makkelijk en je weet precies wat er in zit. Je hebt de helft van de saus nodig. De rest kun je bij de taart serveren. Lekker met nog wat tortillachips ernaast.

Dit heb je nodig:

200 ml (zelfgemaakte) tacosaus

1 pak tortilla’s (6 tot 8 stuks)

Olijfolie

400 gram mager rundergehakt

1 ui, gesnipperd

½ rode paprika,  in blokjes

½ gele paprika, in blokjes

½ groene paprika, in blokjes

30 gram tomaten, in blokjes (het vocht met de zaden er uit halen)

100 gram roomkaas met bieslook (bijvoorbeeld Philadelphia)

Geraspte 30+ kaas

 

*) Zelf tacosaus maken:

1 blikje tomatenblokjes (biologische hebben meer smaak)

2 teentjes knoflook, in stukjes

1 ui, in stukken gesneden

½ theelepel komijnpoeder

1 theelepel (gerookte) paprikapoeder

Alles in de keukenmachine fijnhakken tot een saus.

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de tacosaus bij het vlees en laat het vocht verdampen. Doe de paprika en de tomaat erbij.

Gebruik voor de taart een springvorm of ovenschotel. Besmeer de tortilla’s aan de bovenkant met de roomkaas, met uitzondering van de laatste. Leg de tortilla in de springvorm (of schaal) en schep daar wat van de saus op. Bestrooi met de geraspte kaas. Leg daar een tortilla op en ga zo door tot je de saus op hebt gemaakt. Leg daar de laatste tortilla op en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de taart 10 minuten in de oven (tot de kaas goed gesmolten is). Snijd in 4 punten en serveer.

Héérlijk!

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!