Sonja’s ravioli met spinazie en spekjes

Dit recept heb ik van Facebook geplukt. Het zag er lekker uit en ik hou erg van pasta zoals de meesten van jullie wel zullen weten. Er stonden geen hoeveelheden bij dus het was een beetje op de gok. Ik heb 2 porties gemaakt, eentje voor mij en eentje voor mijn dochter Yrza. Wij vonden het allebei erg lekker. Het zijn kleine porties (ja ja Sonja Bakker porties hé) maar nu ben ik niet zo’n grote eter dus ik vond het prima. Ik denk echter dat de gemiddelde mens er te weinig aan heeft. Mijn tip: doe er een soepje aan vooraf. Gewoon een lekker tomatensoepje of champignonsoep smaakt er prima aan vooraf. Ik heb dit gerecht voor 1 persoon genoteerd, het is dan makkelijk te vermenigvuldigen met de hoeveelheid personen waar je het voor maakt. (De foto is niet zo duidelijk, zodra ik dit gerecht weer eens gemaakt heb, plaats ik een nieuwe).

 

De ingrediënten per persoon:

50 gram ravioli uit het koelvak (ik koos voor de vulling spinazie en ricotta)
1 koffielepel olijfolie
1/2 uitje, gesnipperd
1 klein teentje knoflook, heel fijn gesnipperd
snufje peper & zout
50 gram magere ontbijtspekjes
1 eetlepel pijnboompitjes
150 gram verse spinazie (gewassen en eventueel grof gesneden)

 

Bereiding:

Maak de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing.
Fruit het uitje met de knoflook en peper en zout in de olijfolie.
Voeg na een minuut de spekreepjes toe en bak ze zoals je ze het lekkerst vind (ik hou van krokant)
Voeg dan de spinazie toe en laat het slinken.
Voeg dan de ravioli toe en meng het voorzichtig door elkaar.
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge pan en garneer je bord ravioli ermee.

 

 

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!