Sonja’s kiphachee

Sonja’s kiphachee is oorspronkelijk een recept van Sonja Bakker. Ik kwam dit recept op verschillende websites tegen en vond dat ik deze dan ook maar een keer moest uitproberen. Ik heb natuurlijk wel weer het een en ander aangevuld of veranderd. Voor het oorspronkelijke gerecht, voor 4 personen, gebruikt Sonja 250 gram kipfilet. Nou, ik denk dat ik thuis dan wel wat uit te leggen heb (of in ieder geval toe te voegen ;-)…). Dus ik heb er 400 gram kipfilet van gemaakt, anders zou het hier echt veel te weinig zijn. Ook vond ik de saus wat dun, dus heb ik hem met maizena iets voller gemaakt. Het resultaat was echt heel erg lekker. Wij aten het met broccoli en aardappelkroketjes, maar Sonja adviseert rijst of mihoen. Rijst lijkt mij er ook erg lekker bij. Als je dan ook nog voor zilvervliesrijst kiest, vult het nog eens extra goed.

 

Dit heb je nodig voor Sonja’s kiphachee (voor 4 personen):

 

250 gram kipfilet in reepjes
1 eetlepel olijfolie
150 gram in halve ringen gesneden uien
1/2 eetlepel basterdsuiker
1 deciliter water
1/2 kippenbouillontablet, verkruimeld
125 ml demi crème fraîche
zout naar smaak
vers gemalen peper naar smaak
1 koffielepel maizena (om te binden)

 

Zo maak je Sonja’s kiphachee:

 

Verhit de olie in een braadpan en wok hierin de uien met de basterdsuiker goudbruin.
Voeg de reepjes kipfilet aan de uien toe en roerbak het vlees tot het rondom goudbruin is.
Voeg het water, de verkruimelde bouillontablet en de demi crème fraîche toe en breng het gerecht roerende aan de kook.
Laat de hachee zachtjes pruttelen tot het vlees goed gaar is.
Doe de maizena in een kopje en voeg wat van het vocht uit de pan toe. Roer tot een papje (zonder klontjes). Voeg toe aan het vlees en roer tot de saus dikker wordt.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!