Snelle jachtschotel met gehakt en puntpaprika

Snelle jachtschotel met gehakt en puntpaprika is een simpel en makkelijk gerecht, echt iets voor doordeweeks. De gehaktsaus smaakt door de paprika en de witte ui wat zoet, waardoor kinderen het ook erg lekker vinden. Wat ik zo lekker vind aan ovenschotels, is dat je ze ook van tevoren kunt maken. Bewaar hem in de koelkast en zet hem ietsje langer (20-25 minuten) in de voorverwarmde oven. Handig na een drukke werkdag of als je er zelf niet bent en je man is geen keukenprins ;-).

Tip: in een serieuze jachtschotel gaan ook champignons. Ik vind dat erg lekker, maar mijn kinderen niet. Ik heb ze weggelaten, maar je kunt ze er gewoon bij doen en met de groente meebakken. Je kunt ook andere groente erbij doen, bijvoorbeeld courgette (in blokjes), aubergine (dan wordt het beetje moussaka-achtig van smaak met snufje kaneel erbij) en wat je maar lekker vindt.

 

Dit heb je nodig voor de snelle jachtschotel met gehakt en puntpaprika:

 

Circa 500 gram aardappels (geschild en gewassen en in grove stukken)

Klontje roomboter

Scheutje melk

Snufje zout en peper

300 gram (mager) rundergehakt

1 witte ui, fijn gesnipperd (mag natuurlijk ook gewone ui zijn)

1 teentje knoflook (fijn gesnipperd)

2 puntpaprika’s (oranje of rood, maakt niet uit)

Snuf komijnpoeder

1 theelepel paprikapoeder

200 gram gezeefde tomaten (liefst biologisch, maar gewoon mag ook)

75 gram geraspte 30+ kaas

 

Zo maak je de snelle jachtschotel met gehakt en puntpaprika:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar.

Giet vervolgens het water af en stamp de aardappels tot puree met een klont boter, een scheut melk en een snufje zout en peper.

Bak het gehakt rul in een pan. Voeg daarna de paprika, ui en knoflook toe. Bak dit ongeveer 4-5 minuten mee en voeg dan de kruiden en de gezeefde tomaten  toe. Laat de saus een paar minuten pruttelen.

Schep de gehaktsaus in een ovenschaal en verspreid over de bodem. Schep er de aardappelpuree over. Strooi er de kaas over en zet de schotel 15-20 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!