Snelle albondigas

Albondigas zijn gehaktballetjes in pittige tomatensaus en dit gerecht komt uit Spanje. Er zijn verschillende manieren om ze te maken. Deze is denk ik wel de aller-snelste.  Lekker met een stokbroodje of een bolletje rijst of wat pasta.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

400 gram half-om-half gehakt

1 ei

beetje peterselie (vers)

½ theelepel paprikapoeder

chilivlokken (hoeveelheid naar smaak, ½ theelepel is best pittig)

(olijf)olie

1 teen knoflook, in plakjes

2 blikken tomatenblokjes

250 g varkensgehakt

 

Zo maak je het:

Meng het gehakt met het ei, peterselie, paprikapoeder en chilivlokken. Rol er 16 balletjes van en zet ze afgedekt in de koelkast.

Bak de plakjes knoflook een kleine minuut in een koffielepel olie. Doe de tomatenblokjes erbij met een scheutje water. Laat 15 minuten op middelhoog vuur zachtjes koken.

Bak daarna de balletjes in een pan rondom bruin en gaar. Doe ze in de saus en verwam het geheel nog eens 10 minuten op een laag vuur.