Roerbakschotel met peultjes, mango en koriander

De roerbakschotel met peultjes, mango en koriander is een slank, licht en zomers gerecht dat je snel op tafel zet. Ideaal op warme dagen na een werkdag dus. Er zit eigenlijk volgens de Schijf van Vijf te weinig groente in. Je kunt de groente eventueel aanvullen met groene asperges en/of broccoli (in kleine roosjes). Je kunt ook de witte rijst vervangen voor bloemkoolrijst. Schaaf hiervoor een bloemkool tot het er uitziet als rijst. Je hoeft de bloemkoolrijst slechts 2 minuten te koken. Doe dat niet langer, anders kook je het tot pap. Je kunt de bloemkoolrijst ook roerbakken. Het recept wordt zo koolhydraatarm. (Wij eten deze schotel met bloemkoolrijst).

Dit recept is voor 4 personen.

 

Dit heb je nodig voor de roerbakschotel met peultjes, mango en koriander:

 

300 gram kalkoenschnitzels, in dunne repen

2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd

250 gram peultjes, schoongemaakt en eventueel gehalveerd

½ mango, in blokjes

1 – 2 eetlepels olie

3 eetlepels soyasaus

Zout en peper

3 eetlepels gehakte koriander

300 gram (bloemkool)rijst

 

Zo maak je de roerbakschotel met peultjes, mango en koriander:

 

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit de olie en fruit de knoflook. Bak de kalkoen rondom bruin.

Voeg de peultjes (en eventuele overige groente) toe en bak nog eens 2 tot 3 minuten.

Schep de mango erdoor en schenk er de soyasaus bij. Laat door en door warm worden.

Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de koriander.

Verdeel over 4 borden.

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!