Quesadilla pulled chicken

 

Deze quesadilla pulled chicken is een verrukkelijk zomers gerecht. Je kunt er ook restjes kip voor gebruiken. De ingrediënten hier zijn veelzijdig te combineren en uit te breiden. Je kunt er bijvoorbeeld extra maïs aan toevoegen, of bosui, avocado, gele paprika enzovoorts. Met een beetje rode peper wordt het wat pittiger (als je daar van houdt).

Pulled chicken betekent ‘geplukte kip’, maar als titel van dit gerecht klinkt ‘pulled chicken’ net even wat leuker (vind ik). Het lijkt niet veel op je bord, maar vergis je niet….. het vult behoorlijk. Als je niet zo’n grote eter in de zomer bent, kies dan voor minder drumsticks. Als je onverzadigbaar bent, maak je er eentje extra. Op de exacte hoeveelheden komt het hier eigenlijk niet zo op aan. Neem veel van wat je lekker vindt, zou ik zo zeggen 😉 .

 

Dit heb je nodig voor de quesadilla pulled chicken:

 

(4 personen)

6 drumsticks

1,5 liter water

3 kippenbouillonblokjes

1 – 2 puntpaprika’s, in kleine reepjes

1 witte ui, fijn gesnipperd

1 teentje knoflook, fijn gesnipperd

(room)boter

4 (volkoren)wraps

zure room

Handje verse koriander (optioneel)

 

Zo maak je de quesadilla pulled chicken:

 

Maak met behulp van de waterkoker een grote pan met kippenbouillon. Als je blokjes gebruikt, 1 blokje per halve liter. Doe hier de drumsticks in en kook ze in 60 minuten gaar. Het vlees moet wit zijn en makkelijk van het bot te halen zijn.

Haal de kip uit de bouillon en laat even afkoelen. (De bouillon kun je bewaren en er heerlijke, smaakvolle kippensoep met verse soepgroente van maken. Als je dat van plan bent, kook dan 2 kip drumsticks extra. Je kunt het vlees van deze 2 drumsticks dan voor de soep bewaren).

Trek met een vork het vlees van de drumsticks. Het vel gebruik je niet.

Doe een klontje roomboter in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en paprika tot alles zacht is. Voeg de kip en de tacokruiden toe (eventueel met een paar eetlepels water) en laat door en door heet worden.

Beleg de 4 wraps voor de helft met kaas en schep er het vleesmengsel over.  Vouw dubbel. Vet een platte koekenpan in en leg hierin je quesadilla. Bak hem zachtjes lichtbruin en draai hem voorzichtig om.

Snijd hem in 2 stukken.  Klontje zure room er op en eventueel een handje vol verse koriander.

Lekker met tacosaus erbij. Voor een snelle tacosaus heb ik een lekker recept.

Eet smakelijk!

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!