Pappardelle met Spaanse worst

Ik ben dol op pasta en als het aan mij lag, at ik het elke dag. Helaas gaat mijn gezin in deze passie niet mee. Maar dit gerecht vonden ze allemaal wel héél erg lekker. Makkelijk, goedkoop en snel. Een gerecht voor 4 personen.
Daar gaan we:

 

Dit heb je nodig voor Pappardelle met Spaanse worst:

 

6 rundersaucijzen (mag Catalaanse saucijs zijn of chipolata)

75 gram chorizo, in plakjes en die weer in reepjes

2 kleine uitjes, gesnipperd

500 gram romatomaten, in stukjes

2 eetlepels oregano

250 gram verse pappardelle (lintmacaroni, of lasagnebladen in brede linten gesneden)

100 gram geraspte, oude kaas

 

Zo maak je Pappardelle met Spaanse worst:

 

Verhit in een hapjespan de chorizo worst zachtjes krokant.

Haal het vel van de saucijzen en voeg de inhoud toe aan de chorizo. Bak de saucijs, terwijl je met een houten pollepel het vlees los maakt. Bak alles omscheppend bruin en bak daarna de ui ongeveer 2 minuten mee.

Voeg de tomaten, oregano, peper en zout naar smaak toe en laat dit 10 minuten stoven.

Kook de verse pappardelle volgens de aanwijzing op de verpakking.

Giet de pappardele af en voeg de pasta aan de tomatensaus toe. Roer om en serveer op 4 borden met de kaas erbij.

(Voor de foto heb ik er nog wat sliertjes verse basilicum op gedaan).