Ovenschotel met pasta, prei, paprika en Coburger (rauwe) ham

Dit recept voor de ovenschotel met pasta, prei, paprika en Coburger (rauwe) ham komt uit de Allerhande van 4 februari 2019. Ik neem de Allerhande altijd mee om inspiratie op te doen. Deze Allerhande zat bomvol inspiratie! Ik heb zeker zo’n 10 gerechten die ik graag wil uitproberen. Deze ovenschotel was als eerste aan de beurt. In plaats van de kant-en-klare saus Sugocasa Piccante van GrandÍtalia heb ik gekozen voor een blik biologische tomatenstukjes, klein rood pepertje en peper en zout. Maar je mag natuurlijk ook de saus gebruiken! Het fijne is dat je een bord vol hebt en toch is het aantal calorieën beperkt, namelijk als je dit gerecht voor 4 personen maakt, komt het per bord op 475 kcal neer.

Ingrediënten ovenschotel met pasta, prei, paprika en Coburger ham:

 

250 gram mini penne

1 eetlepel olijfolie

2 puntpaprika’s, schoongemaakt en in zeer dunne reepjes gesneden

2 preien, schoongemaakt en in zeer kleine ringetjes gesneden

1 blik biologische tomatenblokjes

1 klein rood pepertje, schoongemaakt en zeer klein gesneden

handvol verse basilicum, grof gehakt

100 gram Coburger ham (rauwe ham), in repen ‘gescheurd’

75 gram geraspte kaas (bij voorkeur geschikt voor gratin)

 

Zo maak je de ovenschotel met pasta, prei, paprika en Coburger ham:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bereid de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Fruit de prei met de paprika in een eetlepel olijfolie. Roerbak het zo ongeveer 2 minuten.

Voeg de tomatenblokjes en de basilicum toe. Voeg ook het rode pepertje toe, maar in gedeeltes en proef steeds of je het pittig genoeg vindt.

Voeg dan peper en zout naar smaak toe.

Verwarm dit 1 minuut.

Roer de pasta door het groentemengsel en schep het over in een ovenschaal.

Leg de ham op het mengsel en strooi er de kaas over.

Zet de schotel 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!