Ovenrisotto met spek en prei

Deze ovenrisotto met spek en prei is een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te kokkerellen. De oven doet al het werk! Ik vind het een complete maaltijd, maar manlief blieft er nog een extra stukje vlees bij. In dat geval raad ik een karbonaadje aan. Smaakt prima met de risotto! Voor extra groente kun je er eventueel een groene salade bij serveren of je mikt er op het moment van de sugarsnaps nog eens extra 200 gram doperwten (uit de diepvries) in. Het gerecht is voor 3-4 personen.

Dit heb je nodig voor de ovenrisotto met spek en prei

 

200 gram magere spekreepjes

200 gram risottorijst

2 preistengels, gewassen en in kleine reepjes gesneden

500 ml groentebouillon

200 gram sugarsnaps, in kleine stukjes gesneden

200 ml crème fraîche

 

Zo maak je de ovenrisotto met spek en prei

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bak de spekreepjes in en koekenpan zonder olie of boter krokant (5 min.)

Schep de prei bij het spek en bak het 5 minuten op laag vuur.

Schep de rijst erdoor en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn.

Doe het mengsel in een ovenschaal en schenk er de hete bouillon over.

Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven.

Haal de schaal uit de oven en schep er de crème fraiche door. Roer er de sugar snaps door.

Zet de schaal terug in de oven zo’n 5 tot 7 minuten tot de risotto beetgaar is.

Breng de risotto op smaak met versgemalen peper.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!