Mexicaanse potjes

Dit is een vrolijk gerechtje. Het wordt in 4 ovenschoteltjes geserveerd. Ik heb geen 4 gelijke ovenschoteltjes, maar het stond extra feestelijk om verschillende schoteltjes op tafel te zetten. Wie goed naar de foto kijkt, ziet dat er een lepel zure room bij is gedaan. Het voegde achteraf niets toe en daarom heb ik besloten dit ingrediënt er uit te laten. Je kunt het natuurlijk wel op tafel zetten, voor wie wil. Zet er bijvoorbeeld ook een schaal tortillachips bij, (zelfgemaakte) guacamole en/of rode tacosaus.

Dit heb je nodig voor 4 personen:
400 gram rundergehakt
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 grote rode paprika, in kleine blokjes
1 grote gele paprika, in kleine blokjes
1 groene paprika, in kleine blokjes
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 knoflooktenen, fijn gesnipperd
1 blikje crispy maïs
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
handvol verse koriander (optioneel)
scheutje (olijf)olie
snufje zout
tortillachips
geraspte (oude of belegen) kaas

Zo maak je het:
Fruit in een beetje olie de ui met de knoflook 1 tot 2 minuutjes. Doe er het gehakt bij en bak rul. Schep er de paprikablokjes door en bak ze zachtjes 10 minuten mee. Voeg dan de komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe met wat zout. Schep de tomatenblokjes er door en laat dit zachtjes 10 minuten pruttelen. Schep de laatste paar minuten de (uitgelekte) maïs erdoor.
Zet de bovenste grill in je oven op hoogste stand aan.
Verdeel het gehaktmengsel over 4 ovenschaaltjes. Breek tortillachips in kleine stukjes en bestrooi de ovenschoteltjes ermee. Schep er een flinke hoeveelheid geraspte kaas over. Zet dit een paar minuten onder de grill, tot de kaas lekker gesmolten is. Dan opdienen (pas op: het is heet!!)
Lekkerrrrrrrrrrrrrrrr!

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!