Klassieke Amerikaanse cheeseburger (4 personen)


Men neme de echte, grote grillburgers uit het koelschap. Ik kies dit keer de magere versie van de wereldburgers van de Vomar, maar laat ik je daarmee niet van de wijs brengen. Je kiest natuurlijk de grillburger die je de aller-lekkerste vindt. Voor mij is 1 broodje zo vullend,  dat ik er verder niets bij hoef. Mijn man neemt er nog eentje extra. Maar die houdt, zoals jullie intussen vast weten, van véél vlees. Hij was weer megalekker. Hier het recept:

4 grillburgers
50 gram Cheddar kaas
4 witte bollen met sesam (liefst king-size)
sla (wat je maar in huis hebt)
trostomaten, in dunne plakken
augurken, hoeveelheid naar smaak: in dunne plakken
1 rode ui, in ringen
2 eetlepels ketchup

Rooster de burgers in 5 minuten op de barbecue of op een grill of grillplaat gaar. Keer regelmatig. Verdeel de laatste minuut de kaas over de burgers, zodat de kaas kan smelten. Keer de burgers daarna niet meer. Halveer de bollen overlangs en beleg de onderste helften met een blaadje sla. Leg er plakjes tomaat op,  plakjes augurk, wat uienringen en een burger met kaas. Verdeel de ketchup erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes. 

P.S. als je denkt dat dit broodje een calorieënbom is, haal ik je direct uit de droom. Als je hem maakt zoals hier beschreven, zit je nog ruim onder de 500 calorieën. 420 om precies te zijn. Véél beter dan de burgers bij de fastfoodketens. Het is maar dat je het weet Emoji!

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!