Kalkoenspiesjes met cashewnotensaus

Een heerlijk, feestelijk gerecht. In plaats van pindasaus dit keer een saus met een basis van (gezouten) cashewnoten. Echt verrukkelijk! Ook de kinderen zaten hiervan te smullen!

 
Dit heb je nodig (voor 4 personen): 
250 gram kalkoenfilet
1 centimeter  verse gember
4 eetlepels Thaise vissaus
2 limoenen, geperst
4 eetlepels sesamolie
150 gram gezouten cashewnoten
1 eetlepel rode Thaise currypasta
200 milliliter kokosmelk
3 eetlepels bruine basterdsuiker
½ bakje verse koriander, grof gehakt
Chinese eiermie
200 gram peultjes,  gehalveerd
1 eetlepel groentebouillon

Zo maak je het:
  
Snijd de kalkoenfilet in de lengte in repen. Rijg elke reep zigzaggend aan een satéprikker. 
 
Pers de gember met een knoflookpers. Doe in een schaal en voeg 3 eetlepels vissaus, 3 eetlepels limoensap en 3 eetlepels olie toe. Breng de marinade op smaak met peper en zout. Rol de kalkoenspiesen door de marinade en laat afgedekt buiten de koelkast 1 uur marineren. Draai het vlees regelmatig om in de marinade.
 
Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de currypasta op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer de cashewnoten, suiker, de rest van de vissaus en het limoensap erdoor en laat op laag vuur 10 minuten koken tot de saus wat dikker wordt.
 
Verhit de grillpan. Gril de kalkoenspiesen in 4 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig.
 
Maak de eiermie volgens aanwijzing op de verpakking.
 
Kook de peultjes 6 minuten in kokend water met een eetlepel bouillon.
 
Schep de peultjes door de mie. Bak eventueel nog even in een pan met elkaar op.
 

 

Schep de mie met peultjes  op een bord en leg er de kalkoenspiesjes op met de saus. Bestrooi met de koriander.  
 
Lekker met cassave. 


Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!