(Iets gezondere) Kapsalon met kip en ananas

Lekkere trek en toch iets gezonds willen eten? Dit is een wat gezondere versie van de kapsalon. Als je extra groente toevoegt (optioneel) maak je hem nog even iets gezonder. Dit wordt gegarandeerd smullen, zonder akelig schuldgevoel.

 

Dit heb je nodig voor de kapsalon met kip en ananas:

400 gram kipfilet, in reepjes gesneden

Shoarmakruiden naar smaak*)

300 gram verse ananas

200 gram ijsbergsla

250 gram cherrytomaatjes

Geraspte 30+ kaas

Ovenpatat (of voor in de airfryer)

Knoflooksaus

Extra (optioneel):

Gele en oranje paprika in reepjes

Ui, in ringetjes gesneden

 

*) Je kunt shoarmakruiden kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook zelf shoarmakruiden maken met een ¼ theelepel chilipoeder,  ½ theelepel cayennepeper,  1 theelepel zout, 1 theelepel  kerrie, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel koriander, 1 ½ theelepel komijn en 3 theelepels paprikapoeder.

 

Zo maak je de kapsalon met kip en ananas

 

Verwarm de oven op 220 graden Celsius.

Maak de patat klaar in de oven of in de airfryer.

Meng de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak het in een pan gaar. Je kunt het shoarmamengsel met extra groenten maken. Dan voeg je nu de paprika en uien ringen toe. Je kunt eventueel ook nog champignons in schijfjes toevoegen.

Verdeel de patat over ovenvaste schaaltjes of aluminium (party-)bakjes. Verdeel er het shoarmamengsel over en de ananas. Bestrooi met de geraspte kaas.

Zet de schaaltjes in de oven en laat de kaas smelten.

Haal uit de oven en verdeel er de ijsbergsla en tomaatjes over.

Geef er knoflooksaus bij en serveer.

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!