Boontjes met kokos (4 personen)

 

 

Dit is echt een heel lekker gerecht en heel eenvoudig te maken. Goed voor een doordeweekse dag. Groente mag je natuurlijk zoveel je wilt. Van het kip met groente mengsel mag je een kwart opscheppen. Van de notenrijst 3 eetlepels (maar dat is genoeg hoor). Voor 2 personen deel je de ingrediënten door de helft.

Dit heb je nodig:
150 gram notenrijst of meergranenrijst
400 gram scharrel kipfilet, in dunne reepjes gesneden
200 gram haricots verts, puntjes aan de uiteinden eraf gehaald
150 gram broccoli, in dunne roosjes gesneden
200 gram taugé, schoongemaakt
1 grote ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, gesnipperd
200 ml kokosmelk met laag vetpercentage
2 flinke theelepels laos
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook water en kook in een klein laagje daarvan de boontjes 7 minuten lang. Voeg dan de broccoli toe en kook het nog eens 6 minuten.
Bestrooi de kip met zout en flink wat peper.
Verwarm in de tussentijd de olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Voeg dan de kokosmelk toe en 2 flinke theelepels laos.
Giet de groente af. Schep door de kip. Voeg ten slotte de taugé toe. Schep nog eens een kleine minuut alles goed om. Proef of er nog een beetje peper en zout bij moet.

 

Schep de rijst op borden met daarover een flinke hoeveelheid van het groente met kip mengsel.
Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!