BBQ cheeseburger nachos

BBQ cheeseburger nachos is een gerecht voor een gezellig avondje waarbij je een grote ovenschotel op tafel zet en ieder zijn portie eruit kan lepelen. Dit recept is voor 4 personen. Gebruik een lekkere BBQ saus want die smaak overheerst in dit gerecht. Je kunt eventueel ook mijn snelle tacosaus in plaats van een BBQ saus gebruiken. (Dit gerecht is geïnspireerd op een filmpje van Tasty dat ik voorbij zag komen op Facebook. Ik heb het aangepast met hier in de supermarkt verkrijgbare producten).

Dit heb je nodig:

1 zak tortilla chips

1 flesje BBQ saus

Rundergehakt

Knoflookpoeder

Peper en zout

Paprikapoeder

Chilipoeder

200 gram gerookte spekreepjes

250 gram cherry tomaatjes in stukjes

1 rode ui, in dunne ringetjes

1 handvol verse peterselie, grof gehakt

150 gram geraspte mozzarella (zit in een zakje geraspte kaas voor pizza)

150 gram geraspte Emmentaler

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Strooi de helft van een zakje tortillachips in een ovenschaal.

Bak het gehakt rul en kruid het met de kruiden (hoeveelheid naar smaak).

Bak in een andere pan zonder olie de spekreepjes bruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Schep de helft van het gehakt op de tortillachips. Schenk er royaal BBQ saus over. Schep er de helft van de tomaat, ui en peterselie over. Daar gaat de helft van de 2 kazen over.

Schep er de andere helft van de tortillachips over.

Dan komt de bacon in zijn geheel er over.

Dan de rest van het gehakt, tomaat, rode ui, peterselie.

Hier bovenop de rest van de kaas.

Schenk er weer wat BBQ saus over en zet de schotel een kwartier in de oven tot de kaas is gesmolten.

Aanvallen!!!!

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!