Afrikaanse kippensoep

Deze Afrikaanse kippensoep is koolhydraat-arm, budgetvriendelijk, makkelijk te maken en ook nog eens heel erg lekker! Met ietsje meer peper er in maak je er een heerlijke, hartverwarmende soep van. En dat is wel heel erg fijn deze koude herfstdagen, toch? De rode peper kun je naar smaak bijvoegen. Ik heb een kwart rode peper gebruikt, omdat mijn kinderen ook een bord soep namen. Maar gewoonlijk zou ik er een halve rode peper in hebben gedaan. Dat is dus een kwestie van smaak.

 

Ingrediëntenlijst:

2 kippenbouten

2 eetlepels kokosolie

2 uitjes, fijn gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd

1 eetlepel gemberpoeder

rood pepertje, een kwart of de helft (net hoe pittig je het wilt)

1 zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden

1 blik biologische tomatenblokjes

1 eetlepel gedroogde koriander

750 ml kippenbouillon

50 gram notenpasta (de AH heeft het ook bij het assortiment reformproducten)

zout en peper (naar smaak)

 

Bereiding:

Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak ze in en grote soeppan aan alle kanten in de kokosolie tot ze rondom goudbruin zijn.

Haal de kippenbouten uit de pan en fruit in het achtergebleven vet kort de uien (tot ze glazig zijn).

Voeg knoflook, gemberpoeder en de rode peper toe. Roer het even om en voeg dan de zoete aardappel, tomatenblokjes, kippenbouillon, notenpasta en koriander toe. Roer om en leg er de kippenbouten op.

Breng aan de kook en draai dan het vuur zacht.

Laat zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen tot de kip en de aardappel gaar zijn.

Haal de kip uit de pan en trek met een vork het kippenvlees in kleine stukjes.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.

Doe dan het vlees bij de soep.

Proef of er nog zout en peper bij kan en serveer!

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!