Pasta met kip en broccoli

Pasta met kip en broccoli is een super makkelijk en snel te maken gerecht. Perfect voor een doordeweekse dag. De kipkruiden kun je zelf maken (1 tl zout, 2 tl paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, ¼ tl koriander, ¾ tl knoflookpoeder, ¾ tl tijm. ¼ tl chilipoeder, ½ tl basilicum, ½ tl zwarte peper). De kipkruiden kun je langere tijd in een afgesloten potje bewaren. De pesto kun je ook zelf maken. Het recept is voor 4 personen.

Wat heb je nodig:

300 gram pasta

300 gram broccoli, in kleine roosjes

1 dubbele kipfilet, in hele kleine stukjes gesneden

1 ui, fijn gesnipperd

3 eetlepels groene pesto

1 theelepel kipkruiden

220 ml crème fraiche

1 zakje rucola sla (ongeveer 70 gram)

Handvol cherry tomaatjes

Pijnboompitjes (optioneel)

 

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Kook de broccoli in een pan kokend water in ongeveer 8 minuten gaar.

Meng de kipstukjes met de kipkruiden. Geit een beetje olie in een pan en bak hierin de kip rondom bruin en gaar. Voeg de uisnippers toe en bak die een paar minuten mee. Voeg daarna de crème fraiche en de pesto toe.

Giet de broccoli af en snij nog eens in extra kleine stukjes.

Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.

Als de crème fraiche gesmolten is, kan de pasta en de broccoli samen bij de kip.

Rooster eventueel wat pijnboompitjes in een pan. (Persoonlijk vind ik dit echt heel lekker erbij).

Serveer de pasta met de rucola, wat cherrytomaatjes en (eventueel) de pijnboompitjes.

 

Aanvallen!!!

 

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!