Groene pesto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelf groene pesto maken? Het is heel makkelijk om zelf pesto te maken. Deze groene pesto smaakt heerlijk bij een salade met mozzarella en tomaat. Vul deze salade nog eens extra aan met gekookte pasta (penne) rucola en avocado en je hebt een snelle, (vegetarische) maaltijdsalade.

 

Dit heb je nodig voor de groene pesto:

 

30 gram pijnboompitten

20 gram geraspte Parmezaanse kaas

15 gram verse basilicum

2 teentjes knoflook

5 eetlepels olijfolie extra vierge

Grof zeezout

 

Zo maak je de groene pesto:

 

Doe bovenstaande (behalve het zout) in een keukenmachine en mix het geheel tot een egale massa. Breng eventueel verder op smaak met versgemalen zeezout.

Bewaar de pesto in een schoon en afgesloten glazen (jam)potje. De pesto is een paar dagen houdbaar.

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!