Tikka masala

Tikka masala is een Indiaas gerecht wat uit gemarineerde kleine stukjes vlees, vis of groenten (tikka) bestaat en oorspronkelijk in een traditionele Tandoor oven wordt bereid. Masala is een mengsel van ui en tomaat, klaargemaakt met specerijen.  In dit recept gebruik ik varkensvlees. Een lekker recept, wat (het uur voor de marinade buiten beschouwing gelaten) snel te maken is en met weinig calorieën ook nog past in een slank menu. Rode currypasta kun je tegenwoordig overal kopen, het maakt eigenlijk niet uit welke soort je hiervoor gebruikt. Geopend is het potje nog heel lang houdbaar in de koelkast.

Nodig voor 4 personen:

125 gram yoghurt (welke maakt niet uit)

1 eetlepel citroenrasp (bijv. van dr. Oetker)

3 eetlepels verse koriander, fijngehakt

2 royale koffielepels rode currypasta

500 gram varkensschnitzel, in reepjes of blokjes gesneden

2 koffielepels olijfolie

2 teentjes knoflook, geperst

2 rode uien, gesnipperd

1 blik tomatenblokjes

1 klein blikje tomatenpuree

150 milliliter kippenbouillon

witte rijst

Zo maak je het:

Maak eerst een marinade van de yoghurt, citroenrasp, 2 eetlepels koriander en currypasta. Roer deze ingrediënten door elkaar en voeg er de varkensschnitzel aan toe. Roer het goed om, dek het geheel af in een kom en laat dit een uur marineren in de koelkast.

Neem een grote pan en zet deze op gemiddeld vuur. Doe de olie in de pan en laat de knoflook en ui hierin onder 3 tot 4 minuten roeren tot de uien zacht zijn. Doe dan het vlees erbij en bak het op hoog vuur in 3 tot 4 minuten goudbruin. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree en bouillon toe en breng het aan de kook. Zet het vuur daarna laag en laat de tikka masala nog 30 minuten afgedekt sudderen. Breng het eventueel verder op smaak met peper en zout.

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!