Kip Bhuna (4 personen)

Kip Bhuna is een heerlijk currygerecht met kip. Het recept heb ik ook weer uit het boek van Dave Myers en Si King (Echte Mannen Dieet), maar wel in een aangepaste versie. In plaats van kippendijen heb ik gekozen voor kiphaasjes. Ik heb geen 3 kleuren paprika’s gebruikt, omdat andere kleuren in de aanbieding waren. Voor de kleur zou ik echter een volgende keer wel voor groen, rood en geel kiezen. Ik heb de paprika wat kleiner gesneden, omdat mijn kinderen niet echt heel erg gek zijn op paprika. Heb je daar thuis geen last van, snijd ze dan iets grover (voor het oog). De hoeveelheid vocht vond ik te veel. In dit recept heb ik dat gehalveerd. Dan wordt het beslist minder ‘soeperig’. Echter, de smaak is echt verrukkelijk! Wij aten het met naanbrood, maar je kunt het ook goed eten met (bloemkool)rijst. Het recept is voor 4 personen (volgens de mannen van het boek is het gerecht goed voor 305 calorieën per persoon, maar dat wel exclusief de rijst of het naanbrood).

De koriander is optioneel. Persoonlijk vind ik het wel heel erg lekker.

Je kunt dit gerecht met én zonder cayennepeper maken. Mild smaakt het net zo lekker als pittig.

Geniet van dit zonnige gerecht!

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:

750 gram kiphaasjes, in drie stukken gesneden

1 rode, 1 groene en 1 rode paprika, zonder pit, in stukken gesneden

40 gram verse gember geschild en in grove stukjes

2 middelgrote uien, in grove stukken gesneden

4 tenen knoflook, gepeld en doormidden gesneden

2 theelepels milde kerrie

2 theelepels garam masala

½ theelepel cayennepeper

1 eetlepel zonnebloemolie

400 gram tomatenblokjes uit blik

250 ml kippenbouillon (gemaakt met ½ bouillonblokje)

1 eetlepel fijne kristalsuiker

1 eetlepel maïzena

2 eetlepels koud water

Verse koriander (optioneel)

Grof zeezout

Peper uit de molen

 

Zo maak je het:

Leg de kiphaasjes op een plank en bestrooi royaal met zwarte peper uit de molen.

Doe de gember, ui, knoflook, kerrie, garam marsala en cayennepeper in een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta. De cayennepeper kun je achterwege laten als je niet van pittig houdt.

Verhit in een pan de eetlepel zonnebloemolie en bak hierin de uienpasta op laag vuur, zo’n 5 tot 10 minuten (het moet niet te droog worden). Blijf hierbij roeren. Er verspreidt zich een heerlijke geur in je keuken.

Voeg de tomatenblokjes erbij en bak ze 5 minuten (al roerend) mee.

Voeg de kip en de paprika toe en laat het 2 minuten pruttelen,

Voeg dan de bouillon en de suiker toe en breng het geheel rustig aan de kook.

Laat het 20 minuten pruttelen (roer af en toe) tot de kip gaar is.

Roer een papje van de maïzena met het water. Voeg de helft daarvan toe aan de curry. Roer een minuut en vind je de saus dan nog te dun, voeg dan de rest van het papje toe. Laat het even weer een minuut pruttelen, de saus wordt steeds iets dikker.

Voeg eventueel nog wat zout en peper toe voor de smaak.

Serveer met wat verse koriander, als je dat wilt.

 

Zin in Indiaas eten gekregen? Op Kookaffaire staan hele lekkere! Hier.