Maaltijdsalade met biefstuk en peultjes

Alkmaar heeft een leuke brasserie, Het Eetpaleis, waar ik een heerlijke maaltijdsalade heb gegeten. Het Eetpaleis heeft geen website, anders had ik hier een link gezet. Ik heb de salade thuis nagemaakt, en dat is aardig gelukt (al zeg ik het zelf). Maak nu zelf ook de maaltijdsalade met biefstuk en peultjes.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 eetlepels ongezouten cashewnoten
100 gram peultjes
0,5 komkommer
2 biefstukjes
3 eetlepels olijfolie extra vierge
Chilipeper uit de molen
Peper uit de molen
1 eetlepel sojasaus
1 klein teentje knoflook, geperst
Sap van een halve limoen
75 gram rucola

Zo maak je het:
Rooster de cashewnoten 4 minuten en een droge pan. Laat afkoelen op een bord.
Kook de peultjes in kokend water in 3 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Halveer de komkommer in de lengte. Haal met een lepel de zaadlijst er uit. Snijd in plakjes.
Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees met olie en bestrooi met peper en chilipeper. Verhit een grillpan en bak de biefstuk in 5 minuten bruin. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het even rusten.
Meng voor de dressing de rest van de olie met de sojasaus en knoflook. Voeg naar smaak limoensap en peper en zout toe.
Verdeel de rucola over 2 borden. Schep de komkommer, noten en de peultjes over de rucola.
Snijd de biefstuk in repen en leg het vlees op de groente. Serveer met de dressing (in een kommetje) ernaast.

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!