Gegrilde biefstuk met lauwwarme sperziebonensalade

Gegrilde biefstuk met lauwwarme sperziebonensalade is een makkelijk en snel te bereiden maaltijd, ideaal dus voor een doordeweekse dag. Omdat het een gerecht is voor een werkdag, volstaat een gewoon biefstukje van de supermarkt. Ik heb de grootte er expres niet bijgezet, want daar ben je helemaal vrij in. In plaats van biefstuk kun je hier ook kiezen voor kipfilet. Ovenfriet of friet uit de airfryer smaakt hier erg goed bij.

Wat heb je nodig:

4 stukjes biefstuk, iets platter geslagen

3 eetlepels olijfolie

500 gram sperziebonen of haricots verts, panklaar

Sap van ½ citroen

1 zakje rucola

2 eetlepels kappertjes

 

Zo maak je het:

Bestrijk de biefstukjes rondom met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Kook de sperzieboontjes in 5 minuten beetgaar.

Meng de rest van de olijfolie met het sap van de citroen. Schep er de rucola, sperzieboontjes en kappertjes door en breng op smaak met peper.

Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de biefstuk aan beide kanten circa 2 minuten.

Neem het vlees uit de pan en houd ze warm onder een stuk aluminium.

Schep de salade op borden en geef daar de biefstuk bij. Serveer met ovenfriet of friet uit de airfrayer of gebakken aardappelen.

Lekker met aioli of knoflooksaus.

 

Trek in biefstuk, maar dan anders? Klik hier.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!