Bloemkoolsoep met kurkuma en gember

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het recept voor deze bloemkoolsoep met kurkuma en gember haalde ik uit een vrij recente Boodschappen (tijdschrift van d Vomar). Ik ben dol op bloemkool, dus ik dacht: laat ik het proberen. Er moest wel weer wat aangepast worden (ik vraag me wel eens af: heeft degene die het artikel plaatst het ook zelf wel eens echt gegeten?) want mijn inziens klopte er het een en ander niet met de samenstelling van de ingrediënten. Gelukkig heb ik hem voor jullie wel gemaakt en ik vond hem erg lekker, maar de soep blijft ondanks de specerijen een uitgesproken bloemkoolsmaak houden. Dus houd daar rekening mee. De soep kun je serveren bij de lunch of als avondmaaltijd met een lekkere kaastosti of quesadilla’s. (Met deze toevoegingen is je maaltijd niet meer koolhydraatarm).

 

Dit heb je nodig voor de bloemkoolsoep met kurkuma en gember:

 

2 eetlepels olie
1 ui, fijn gesnipperd
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
Snuf nootmuskaat
2 theelepels gemberpoeder
3 teentjes knoflook, heel fijn gesnipperd
1 bloemkool, in kleine roosjes
750 ml groentebouillon (mag van 1,5 tablet)
100 – 150 ml kookroom (even proeven)
Snippertje peterselie om te garneren
Vers gemalen peper

Zo maak je de bloemkoolsoep met kurkuma en gember

 

Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit hem een minuut. Voeg de specerijen toe en fruit op lage stand halve minuut. Voeg de bloemkoolroosjes toe en de bouillon. Stoof het een kwartier met deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Proef of je de soep romig genoeg vindt, dit hangt af van je persoonlijke smaak. Breng verder op smaak met (eventueel) zout en vers gemalen peper. Schep in kommen en maal er nog wat extra peper over en garneer met een beetje peterselie.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!