Ouderwets lekkere, romige champignonsaus

De laatste weken heb ik iets met roomsauzen. Ach, met de naderende feestdagen mag ik best wat uitproberen. Dit is een klassieke champignonsaus. Smaakt héérlijk op een biefstukje of over een varkenshaasje, medaillonnetje, kipfiletje, enfin, eigenlijk wel op héél veel stukjes vlees. Hij is heel eenvoudig te maken, maar staat oh zo feestelijk op (de feest)tafel.

Probeer hem maar eens:
sjalotje, fijn gesneden
champignons, in plakken
50 ml witte wijn
100 ml tuinkruidenbouillon
100 ml kookroom
1 lente-ui, in ringetjes

 

Bak het sjalotje een minuutje in het achtergebleven vet van het vlees. (Het vlees kun je in aluminium verpakken om het warm te houden). Schep de champignons erbij en bak ze tot je ze lekker vindt. Ik bak ze niet te lang, hooguit 1 tot 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat even inkoken. Voeg dan de bouillon en de kookroom toe. Laat indikken. Voeg dan de lente-ui toe en proef. Misschien heeft het nog wat peper en zout nodig (dat hangt erg van de kruiden af die je bij het vlees hebt gebruikt). Klaar en smullen maar!
Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!