Gevulde ananas

Voor een bijzondere presentatie grijp ik altijd naar dit recept. Hoewel ik moet toegeven dat mijn man dit meestal voor mij maakt Emoji . Dit gerecht is altijd een groot succes als we gasten krijgen. Het lijkt heel ingewikkeld, maar het valt echt mee. Gewoon doen!

 
Dit heb je nodig (voor 2 personen): 
1 ananas
100 gram Basmati rijst
100 gram cashewnoten (ongezouten)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1/2 rode peper, in kleine reepjes
1 bos lente-ui, in fijne ringetjes
150 gram kipfilet i kleine blokjes
paprikapoeder, kip- en cajunkruiden
olijfolie en een klein scheutje ketjap om in te bakken

Zo maak je het:
Snijd de ananas in de lengte en hol de helften uit met een scherp, klein mes en lepel. Haal de kern uit de ananas. Deze gebruik je niet (smaakt bitter). Snijd de 2/3 van de ananas in kleine blokjes. De rest gebruik je niet in het gerecht, maar kun je in repen snijden en eventueel grillen en serveren met ijs of slagroom en als toetje serveren.
 
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
 
Snijd de kip in heel kleine blokjes en kruid het vlees met kip- en cajunkruiden en de paprikapoeder. (Gebruik een plastic boterhamzakje, doe de kip er in en een lepel kruiden. Zakje opblazen en de kruiden om de kip husselen).
 
Braad de kip in een klein beetje olijfolie met een scheutje ketjap aan en voeg dan de cashewnoten toe. Bak dit samen 2 minuten op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak het geheel nog een paar minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de blokjes ananas toe. Voeg de gekookte rijst toe en bak alles omscheppend nog een aantal minuten op een hoog vuur.
 

 

Serveer het rijstgerecht in de ananas:


Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!