Roerbakspruitjes met walnoot

Wist je dat spruitjes meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? Daarnaast zijn ze rijk aan B-vitamine, foliumzuur, magnesium, kalium en vezels. Je moet ze alleen niet te lang koken, want dan gaat veel van de vitamines verloren. Dit recept is dan ook ideaal, want de spruitjes worden gewokt en vervolgens in een klein beetje water gegaard. Hiermee krijg je zoveel mogelijk van al dat goeds naar binnen. Met de walnoten erbij vult dit gerecht ook nog eens aardig. Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen. Naast omega-3-vetten en vezels bevatten deze noten magnesium, vitamine E, polyfenolen, eiwitten, kalium, plantensterolen, vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink.

Dit is een bijgerecht. Het vlees mag je er zelf bij kiezen. Ik kies hier voor een kipfilet, gekruid met wat paprikapoeder, kerriepoeder en peper. Als je het programma Cure4Life volgt, kun je de hoeveelheden aanpassen. Voor het gemak ga ik hier uit van 100 gram, dat is voor 1 persoon. De walnoten tellen als koolhydraten, dus daar moet je ook rekening mee houden.

Dit heb je nodig voor roerbakspruitjes met walnoot (1 persoon):

 

100 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd

10 gram walnoten, in grove stukjes

1 eetlepel olijfolie of kokosolie

1 theelepel kerriepoeder

1/2 rode ui, gesnipperd

50 ml kraanwater

Zo maak je roerbakspruitjes met walnoot:

 

Verhit de olie in een pan en roer de kerriepoeder door de olie. Schep de spruiten door de kerrie-olie en roerbak ze 3 minuten. Voeg de rode ui toe en roerbak nog 2 minuten.

Schenk het water erbij en laat de spruiten in nog 3 tot 4 minuten op hoog vuur gaar worden. Het vocht verdampt hierbij. Proef of de spruiten naar wens beetgaar zijn, voeg anders steeds een beetje water toe tot je ze het lekkerst vindt. Schep dan de walnoten door de spruiten en warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met (versgemalen) peper en (Himalaya) zout.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!