Pittige pompoensoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept uit de Cure4Life recepten reeks.

Dit is een soep die ik heb gemaakt van een mengsel specerijen die het bouillonpoeder vervangt. Ik vond het erg geslaagd. Het kost een kleine moeite en het poeder kun je natuurlijk ook gebruiken met andere groenten, bijvoorbeeld bloemkool, wortel of tomaat. Hier kun je dan weer verschillende variaties bij maken. Deze soep is lekker pittig. Echt iets voor een koude winterdag.

Ingrediënten:

400 gram biologische pompoen, in stukken

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, gesnipperd

½  rode peper, schoongemaakt (zaadlijsten eruit) en fijn gesnipperd

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel kerriepoeder

400 ml gekookt water met 2 theelepels van mijn eigen ‘bouillon’ poeder*)

 

*) Maak een potje ‘bouillon’ poeder met het volgende:

3 eetlepels uienpoeder

2 ½ theelepel knoflookpoeder

3 theelepels zout

1 theelepel tijm

1 theelepel salie

1 theelepel paprikapoeder

½ theelepel kerriepoeder

 

Bereiding:

Gebruik een pan met dikke bodem.

Fruit de peper, ui, knoflook en kerriepoeder in de olie op zacht vuur 2 minuutjes.

Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 minuten.

Voeg het water en de eigen bouillonpoeder toe, breng aan de kook.

Laat 15 minuten zachtjes koken en pureer met de staafmixer tot soep.

Maal bij het opdienen nog wat verse peper erover (als je het niet al pittig genoeg vindt).

 

Serveersuggesties voor een complete lunch:

  • Wil je hem romiger, voeg dan 1 koffielepel Philadelphia naturel toe) en eet er een cracker met de rest van de Philadelphia bij.
  • Voeg een paar gram geroosterde zonnebloempitten toe (denk hier ook om de toegestane hoeveelheid koolhydraten)
  • Voeg blokjes feta light toe (is dan met toegestane hoeveelheid een complete lunch).

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!