Bananen-noten-cake

Ik werk mee aan een programma om af te vallen. Het heet Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). We ‘leren’ dat het beter is om minder brood te eten, en als je het dan toch doet, dan kiezen voor echt volkoren brood, of zuurdesem of koolhydraatarm. Een boterham mag altijd, het gaat dan vooral om het beleg. Met roomboter ook. Heel lekker. Dit recept is een alternatief voor de boterham bij het ontbijt en je mag het gerust ook tussendoor eten. Wie niet hoeft af te vallen, kan het evengoed heel lekker vinden, deze cake.

 

Dit heb je nodig:

4 bananen, 3 in stukken, 1 in de lengte in 4 plakken gesneden

2 eieren

10 gram honing

160 gram zelfrijzend bakmeel

15 gram bruine basterdsuiker

1 theelepel kaneel

Snufje gemberpoeder

Snufje zout

100 gram pecannoten, grof gehakt

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 150 graden.

Mix de stukjes banaan met de eieren in een blender. Voeg daarna de honing toe.

Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, kaneel, gemberpoeder en zout.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer tot een glad geheel.

Schep de noten door het beslag.

Vet een cakeblik in met een beetje olijfolie.

Stort het beslag in de cakevorm en leg er de lange repen banaan op. Druk ze een beetje in het beslag.

Zet de cake 50 minuten in de oven.

Check dan of de cake gaar is. Prik er met een satéprikker in. Komt deze er droog uit dan is de cake klaar en kan hij uit de oven gehaald worden. Is de prikker nog nat, zet de oven wel uit maar laat de cake er nog even in staan.

 

De cake is goed voor 14 plakken. (138 kcal per stuk)

Je kunt de cake ook invriezen, dan wel in plakjes.

 

Eet smakelijk!

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!