Lauwwarme groene salade (4 personen)

 
Wil je een keer een andere salade bij je maaltijd? Deze salade is echt zooo anders en héérlijk bij biefstuk of gestoofd kalfsvlees (ossobuco). Je kunt met de groentes best variëren. Als je geen sugar snaps in huis hebt, kun je ook peultjes nemen. In plaats van broccoli kun je ook bimi nemen. De rucola hoort er wel in vanwege de nootachtige smaak. De parmezaan zou ik er ook in laten. En persoonlijk zou ik de avocado ook niet kunnen missen. De hoeveelheden zijn ook naar smaak.

150 gram rucola
1 of 2 avocado’s
1 theelepel citroensap
150 gram sugar snaps
150 gram broccoli, in lange roosjes (dus roosje met stukje stengel er aan)
Parmezaanse kaas, heel grof geraspt (zoveel je wilt)
1 eetlepel walnootolie
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte Balsamico azijn

Leg de rucola in een schaal. Kook water en laat hierin de sugar snaps 6 minuten koken. Voeg na 2 minuten de broccoli (of bimi) toe en laat de laatste 4 minuten meekoken.  Snij het vruchtvlees van de avocado in reepjes en druppel er wat citroensap over (om  verkleuring te voorkomen). Laat de broccoli en sugar snaps uitlekken in een vergiet. Voeg de groente bij de rucola en doe er de avocado over. Hussel rustig alles door elkaar. Maak een dressing van de walnootolie, olijfolie en Balsamico azijn, en als je dat lekker vind kun je er nog zout en peper aan toevoegen. Schenk de dressing over de salade en strooi er de vlokken Parmezaan over.
Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!